Topwebshop

Concept en realisatie van e-commerce platform Topwebshop.

Het ontwikkelen van Topwebshop is de grootste en meest complexe opdracht die ik tot nu als zzp-er heb mogen uitwerken. Op 1 november 2015 ging de webwinkel met maatwerk producten voor meer wooncomfort live, maar dat betekende niet het einde van het project. Momenteel werk ik voornamelijk aan de optimalisatie van het platform en draag ik zorg voor de online marketing van het bedrijf. 

Topwebshop is zoals gezegd tot nu toe de grootste en meest uitdagende opdracht die ik als zzp-er heb mogen realiseren. Aangezien ik al samenwerkte met de opdrachtgever voordat Topwebshop überhaupt bedacht was, ben ik vanaf het begin af aan bij dit project actief betrokken geweest. Hierdoor is het tegelijkertijd ook meteen de opdracht waar ik tot nu toe het meest van heb geleerd.

Totstandkoming van het concept

Topwebshop is een concept dat is ontstaan nadat ik voor verschillende maatwerk producten, zoals terrasoverkappingen en zonweringen, een website had opgeleverd. Naarmate het aantal websites groeide, nam het steeds meer tijd (geld) in beslag om dit te beheren. Daarnaast hadden de producten geen enkel verbinding met elkaar. Daarom heb ik samen met de opdrachtgever het concept – Topwebshop – ontwikkelt. Met dit concepten worden alle losse productpagina’s samengevoegd in één grote, overkoepelende webwinkel. Hierdoor kan er veel efficiënter gewerkt worden en bovendien veel betere marketing gevoerd kunnen worden door de producten elkaar nu te laten versterken.

De opdrachtgevers en de klantvraag

Topwebshop is een webwinkel met service gevoelige maatwerk producten. Dit zijn (nog) niet echt de producten die men gewend is op het internet te bestellen, maar het idee is wel dat men zich tegenwoordig goed oriënteert op het internet alvorens ze een dergelijk aankoop doen. Vanuit die visie willen we met Topwebshop consumenten de mogelijkheid geven de prijs van hun maatwerk product online te berekenen. Op die manier is de consument veel beter geïnformeerd waardoor deze minder snel afhaakt. Tenslotte kan er dankzij de webwinkel razendsnel een offerte opmaat worden uitgerekend.

https://digitaldeer.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_elaboration_message_dots.svg

Kun jij ons helpen een online strategie te ontwikkelen én te realiseren om onze maatwerk producten bij de consument onder de aandacht te brengen?

Van het concept naar realisatie

Het ontwikkelen van Topwebshop heeft mij een hoop kennis en ervaring opgeleverd en ik ben erg trots op het eindresultaat. De webwinkel an sich is echter lang niet het enige dat ik als multimedia designer heb gerealiseerd. Vrijwel alle visuele uitingen, van logo tot e-mailhandtekening en van webwinkel tot briefpapier zijn door mij vormgegeven. Ook een groot deel van de (video) content heb ik gerealiseerd. Natuurlijk heb ik ook hulp ingeschakeld van mensen met meer expertise op een bepaald gebied, om in teamverband voor het beste resultaat te zorgen.

Wilt u zelf ook een vergelijkbare webwinkel laten ontwikkelen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op om een afspraak te maken.