Startblok Riekerhaven

Realisatie van de website voor Startblok Riekerhaven, Amsterdam

Startblok Riekerhaven is een woonproject bedoeld voor jonge vluchtelingen en jongeren uit Nederland, die hier tijdelijk gaan wonen en samen aan de toekomst bouwen. Het is nu nog een braakliggend terrein met wat containerwoningen erop, maar vanaf juli 2016 wonen hier ongeveer zo’n 500 jonge studenten, afgestudeerden en vluchtelingen met een verblijfsvergunning door elkaar. 

Door de zogeheten statushouders en Nederlanders te mixen, hoopt de gemeente Amsterdam dat de nieuwkomers beter integreren. De Nederlanders helpen de asielzoekers bijvoorbeeld met hun studie, werk, de taal en het organiseren van projecten.

Startblok Riekerhaven in het nieuws

Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland met zo’n project, dat veel aandacht in de media kreeg. Als u meer achtergrondinformatie wilt is het artikel van NOS op 3 een aanrader. Daarnaast was er in het NOS Journaal een item over Startblok Riekerhaven. Hierin vertellen bewoners Fleur en Ali over het project en geeft een goed sfeerbeeld van het terrein. Klik hier om de uitzending terug te kijken. Het item begint vanaf 7:30:

De opdrachtgevers en de klantvraag

Dit project kende meerdere opdrachtgevers, namelijk: De gemeente Amsterdam, woonstichting de Key en Socius. Wij hadden vooral contact met Socius. De officiële klantvraag luidde als volgt:

https://digitaldeer.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_elaboration_message_dots.svg

Kunnen jullie een meertalige website ontwerpen die we makkelijk zelf kunnen onderhouden en aanpassen?

De realisatie van de website Startblok Riekerhaven

Om de wens van de opdrachtgever te realiseren hebben we er voor gekozen om een WordPress website te maken. WordPress is een populair Content Management Systeem (CMS) die de basis vormt voor miljoenen websites op het web. WordPress is een zeer gebruiksvriendelijke manier om de klant/opdrachtgever de mogelijkheid te geven om achteraf zelf content te veranderen of toe te voegen, zonder hier zelf technische kennis voor in huis te hebben.

Aangezien WordPress wereldwijd zo’n populair CMS is, worden er ook heel veel extra features/uitbreidingen voor ontwikkeld. Zo ook de mogelijkheid om de website meertalig te maken. Met als grootste voordeel dat het aanpassen van de content in de verschillende talen nog even gebruiksvriendelijk en eenvoudig is. Hierdoor kan er dus nog steeds zonder enige technische kennis heel eenvoudig nieuwe content of zelf andere talen aan de website worden toegevoegd.

Wilt u zelf ook een vergelijkbare website laten ontwikkelen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Opdrachtgevers

Socius